Uusia Isähaasteeseen tarttujia ja näkyvyys mediassa

Uutiset

04.09.2018

Mikä yhdistää CloubiaFranticia, FläktGroupia ja Teknologiateollisuus ry:tä? Tietenkin se, että ne kaikki tarttuivat viime viikolla kick-offin aikaan Isähaasteeseen.

Kick-offimme veti 30.8.18 MOW Stargaten Holodeckin täyteen yleisöä ja Twitterissä #isähaaste trendasi näkyvästi. Keskustelut olivat monipuolisia ja ratkaisukeskeisiä. Live-streamin kautta tilaisuutta seurasi useita kymmeniä ihmisiä. Isähaaste näkyi ja kuului myös monessa mediassa.

Haasteeseen tarttujien sanomaa

Digitaalisia oppimismateriaaleja tuottavan Cloubi Oy:n VP, Business Development Kristian Valkama kertoo, että joustava työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen on sisäänkirjoitettu yrityksen DNA:han aina arvoista käytännön kulttuuriin. Läheisten tuki ja hyvinvointi nähdään tärkeänä osana menestymisen edellytyksiä.

Haluamme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa asian edistämiseksi ei enää tarvittaisi kampanjoita vaan vanhemmuuden tasa-arvoisuus ja tasapaino työ- ja perhe-elämän välillä ovat itsestäänselvyyksiä.

Cloubilla tämä näkyy niin isoissa valinnoissa kuin pienissä käytännön järjestelyissä, jotka voivat parhaimmillaan tehdä arjesta hankalaa tai helppoa. Kun mahdollistetaan joustava, parempi arki, luodaan voimavaroja niin työyhteisöön kuin kotiin.

– Perhevapaat ja arki pienten lasten kanssa ovat ajankohtaisia monelle työntekijöistämme – niin myös yrityksemme johdossa, joka pyrkii omalla esimerkillään ja valinnoillaan edistämään tasa-arvon ja tasapainon kulttuuria, Valkama avaa.

Teknologiateollisuus ry puolestaan tiedotti näin:

– Haluamme olla mukana rakentamassa hyvää ja tasa-arvoista työelämää niin miehille kuin naisille, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola toteaa.

Työ- ja perhe-elämän toimiva tasapaino on jokaisen työnantajan ja myös Suomen etu. Siksi olemme ilolla mukana Isähaasteessa.

Teknologiateollisuus ry:ssä on kokemusta nuorten miesten perhevapaista: viimeisen vuoden aikana jokainen organisaatiossa työskentelevä tuore isä on pitänyt pidemmän perhevapaan. Perhevapaat, työaikajoustot ja rytmityö ovatkin Teknologiateollisuudessa normaali osa työelämää.

Tasa-arvossa ei ole kyse vain perhevapaiden käytöstä vaan myös arjen pyörittämisestä. – Teknologiateollisuus ry:ssä on normaalia, että myös isä voi järjestellä työaikojaan perhesyiden vuoksi tai jäädä hoitamaan sairaita lapsia ilman, että sitä kummeksutaan.

Lue Teknologiateollisuuden tiedote kokonaisuudessaan täällä.

Mediaosumia

Iltasanomat 3.9.2018
Kahdeksan lapsen isä, toimitusjohtaja Timo jäi puoleksi vuodeksi kotiin lapsen kanssa – ”Voi oikeasti olla iso henkinen kynnys” 

Talouselämä 30.8.2018
Yritykset kannustavat isiä jäämään perhevapaille: ”Jos isät ovat onnellisia, myös äidit ja työnantajat ovat onnellisia”

Yle Puheen aamu 30.8.2018
Isähaasteella pyritään synnyttään isämyönteisempää työkulttuuria. Kohdasta 39:00 alkaen

Vauva.fi 30.8.2018
Nyt tulee #isähaaste ja sitä tarvitaan – isät kokevat työn ja perhe-elämän yhdistämisen edelleen hankalana

Kaikki jutut